ANDRIJA MILOŠEVIĆ

ANDRIJA MILOŠEVIĆ
(8. kolovoza 1978. godine u Podgorici, Crna Gora)
Andrija Milošević je rođen 8. kolovoza 1978. godine u Podgorici kao stariji sin majke Vere i oca Peka. Andrija ima mlađeg brata Velibora. Svoje djetinjstvo provodi u Nikšiću. Kao tinejđer imao je san da postane slavni nogometaš i sa četrnaest godina je aktivno igrao nogomet za FK Sutjeska. Kada je i uz protivljenje roditelja otišao u Podgoricu u srednju školu koju nije nikad ni završio. Već je tada bio samostalan radio je kao kolporter. Kada je čuo za audiciju na akademiji odlučio je da pokuša da se natječe. Sa šesnaest godina postaje student u prvoj generaciji Fakulteta dramskih umjetnosti u Cetinju, u klasi profesora Bore Stjepanovića. Kako kaže nikada nije zažalio zbog toga. U drugoj godini studija dobiva prvu veliku ulogu u kazalištu i tada prvi put surađuje sa redateljem Milanon Karadžićem. Glumu koju je zavolio završava u roku diplomskom predstavom Gospođica Julia. U Crnoj Gori je radio mnogo predstava sa svim redateljima i glumcima. Tada je aktivno igrao u kazališnim komadima: "Zauvijek tvoj"," Spašavaj se od svoje žene", "Novela od ljubavi", "Tri musketira", "Ženidba kralja Vukašina", "Crvenkapa", "Gorski vijenac", "Bokeški d- mol", "Lažni car Šćepan mali", "Treći svjetski rat", "Škola za žene", "Kako se ko rodi", "Elektra". Prvi put se pojavljuje na filmskom platnu u filmu Božidara Nikolića "U ime oca i sina".
Kada mu se desilo da nije bio prebukiran poslom krenuo je za Beograd da tamo okuša sreću i da se dokaže. U Beograd dolazi 2000. godine na poziv Svetozara Cvetkovića koji mu je našao angažman u Ateljeu 212 u predstavi "Kaput prljavog čoveka". Čak mu uprava kazališta iznajmljuje stan. Andrija se u Beogradu nije puno zadržao jer se već za godinu dana vratio u Podgoricu. Međutim novčana kriza ga je ponovo natjerala da nakon dvanaest mjeseci ode u Beograd. Ovi put na poziv redatelja Milana Karadžića koji mu daje ulogu u kazališnoj predstavi "Egzibicionista" Ateljea 212. Iste te godine 2003. Andrija počinje da snima seriju "M(j)ešoviti brak" sa redateljem i scenaristom Stevanom Koprivicom. Može se reći da tada počinje njegova karijera. Tada ga je upoznala šira javnost kroz simpatičnog lika Crnogorca Banju kojeg je tumačio u "M(j)ešovitom braku". Ulogom je i dobio status najpoželjnijeg glumca. Andrija nije napustio kazalište stekavši popularnost ovom serijom, štoviše ima ga svugdje u kazalištu. Glumio je do sad u više od četrdeset predstava. Crnogorska redateljica Marija Pejović dodjeljuje mu glavnu rolu u filmu "Opet pakujemo majmune" a tada i snima serijal "Karađorđe i pozorište". U Zvezdara teatru igra u predstavi "Tre sorelle" zajedno sa kolegicom iz "M(j)ešovitog braka" Slobodom Mičalović. Igra i u komadu "Samo za tvoje oči" Teatra Kult.
Sudjeluje u debitantskom filmu Nikole Vukičević "Pogled sa Ajfelovog tornja". I dalje nastavlja sa snimanjem "M(j)ešovitog braka" s kojim je postigao veliku popularnost. I dalje je aktivan na sceni Ateljea 212 u predstavi "Posetilac". U Podgorici 2005. godine osniva producentsku kuću Udruženje ljubitelja filma. Kako kaže tim potezom vidi sebi put ka Europi. Glumi u filmu "Konji vrani" redatelja Ljubiše Samardžića. Ali i u predstavama "Ukroćena goropad", "Dekameron", "Zmijsko leglo".
Andrija Milošević 2007. godine snima posljednju sezonu "M(j)ešovitog braka", ali nastavlja sa angažmanom u "Naša mala klinika". Te godine glumi u filmovima "Promeni me" i "Gledaj me". Nastupa u predstavama "Marko Kraljević super star", "Čarobnjak", "Krčmarica mirandolina" u kojima briljira. Zapaženim ulogama dobiva poziv iz Hrvatske da igra u novoj seriji RTL produkcije "Ne daj se Nina" u kojoj nosi jednu od glavnih uloga. U Hrvatsku odlazi zajedno sa kolegicom Slobodom Mičalović koja u seriji ima manje zapaženu ulogu. Zatim odlazi u Banja Luku gdje se snima serija "To toplo ljeto" koja je okupila veliki broj dobrih glumaca. Serija je snimana u režiji Milana Karadžića na scenarij Stevana Koprivice. Andrija ne odbija poziv da vodi reality show Survivor i odlazi sa ekipom reality-a u Panamu. Stekavši simpatije snima i drugu sezonu reality-a Survivor ovi put na Filipinima. U međuvremenu između dva show-a snima televizijsku seriju u režiji Milana Karadžića "Pare ili život" a zatim i istoimeni film. U serijalu "Pare ili život" pjeva uvodnu melodiju serije. Uz glumački talent pokazuje i izvrstan talent za muziku. Planira da snimi svoj glazbeni prvijenac. Jasno dajući do znanja da ne želi biti pjevač, jer mu je gluma ispred svega. Sudjeluje u predstavi koja je nedavno imala premijeru "Pjevaj brate" u koju uz Andriju glume Milan Kalinić i Milan Vasić. Predstava je izazvala ogromno zanimanje kod publike.



Televizija i film:

2009
"Pare ili život"- Đoni
2008
"Naša mala klinika"- Mile
"To toplo ljeto"- Mikonja Kadunić
"Ne daj se Nina"- Marko Savić
"Gledaj me"- Saša
2007
"Promeni me"- Draganće
2007
"Konji vrani"- Gavrilo Brdjević
2003- 2007
"M(j)ešoviti brak"- Banjo (Branko Krivokapić)
2005
"Pogled sa Ajfelovog tornja"
2004
"Opet pakujemo majmune"- Nebojša
"Karađorđe i pozorište"- Karađorđe
2001
"Moja porodica, privatizacija i ja"- Sin Vido
1999
"U ime oca i sina"- Vozač kombija pa invalid

0 komentari:

Objavi komentar

 

Featured